21-04-2023 ZVS/Bodemflex maakt het ZVC Veenendaal lastig, maar niet lastig genoeg.

Lang deed een gehavend ZVS prima mee met de ploeg in vorm ZVC Veenendaal, maar moest gedurende de 2e helft toch de meerdere erkennen. Er wacht nu aanstaande woensdag nog 1 finale of de nacompetitie ontlopen kan worden of niet.
Het was weer puzzelen voor coach Johan den Otter. Slechts 5 fitte spelers had hij tot zn beschikking en dan was ook de enige speler die dit seizoen alle duels had gespeeld er ook niet bij; Santosh Mohanlal. Dus was er vanavond het officiële debuut van de keeper van de JO17-1, Savi van de Kamp. ZVS kon dus eigenlijk niet anders dan verdedigen en dat ging best aardig. Toch wist ZVC wel Savi een aantal keren te testen, maar de pas 15-jarige keeper hield zich goed staande. Op de knallen van Khalid Aoulich had hij geen antwoord, maar de eerste inzet ging op de lat en de 2e op de paal. Na 14 minuten kwam ZVS zowaar op voorsprong. Keeper Mustafa Kaya kreeg de uithaal van Daan van Dinten niet onder controle en Sjoerd Van Lokven profiteerde in de rebound. Die zelfde combinatie, maar dan omgekeerd, zorgde zelfs bijna voor 0-2 en dan was Sporthal West ongetwijfeld stil geweest. Maar 2 minuten later kon West juichen voor het doelpunt van Anouar Tmim. 1-1 bij rust.
Na rust probeerde ZVS wat het kon, maar de tank begon meer en meer toch leeg te raken, maar de 1-1 stand bleef lang op het bord staan. Een inzet van Tmim ging via de vingertoppen van Savi nog tegen de paal, maar na 27 minuten viel de 2-1 alsnog via Mohammed Hazzat.
Opluchting galmde door de sporthal, en toen niet veel later Tmim de 3-1 maakte was het duel beslist. Mohamed El Azzouti en Hazzat scoorde voor de statistieken ook nog 5-1. ZVC kreeg dan toch enigzins de cijfers waar het deze avond wel recht op had, maar toch kon ZVS, met de middelen die het had deze avond, terugkijken op een prima duel.
Zie hier de samenvatting van de wedstijd: https://youtu.be/KcGlMzIJUmQ
Aanstaande woensdag de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Kawin.
ZVS moet winnen en is ook afhankelijk van Tigers Roermond 2 dat vrijdag pas thuis speelt tegen ZVG.
Het duel tegen Kawin begint woensdag in Theereheide om 20:30 uur.

21-4-2023