ZVS/Bodemflex worstelt zich voorbij ZVV Ede 2

Voor het eerst sinds 2019 heeft ZVS 1 een (officiële) uitwedstrijd én de eerste competitiewedstrijd gewonnen, maar het had zich zelf bijna in de voet geschoten. Na een probleemloze 1e helft, kwam het in de 2e helft nog goed weg.

De start van de competitie was voor ZVS tegen promovendus/debutant in de 1e divisie ZVV Ede 2. Ede 2 dat vorige week in de beker met 3-1 van CFM/Transito won, dus ZVS was gewaarschuwd dat dit team niet zomaar onderschat mocht worden. Dat werd zeker niet gedaan in de 1e helft. Sterker nog, na 4 minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het bord. Eerst scoorde Daan van Dinten op aangeven van Sjoerd van Lokven en Sjoerd verdubbelde de voorsprong na de voorzet van Kenneth van de Wiel. Ede wist in de 9e minuut uit zn eerste de beste kans via Nanno Wiltholt ook te scoren. ZVS speelde een prima 1e helft en Ede 2 keeper Wiebe Hendriks kreeg het druk. Mede door zijn reddingen bleef het bij 1-2 bij de rust.

Toch was de start van de 2e helft voor de thuisploeg en hing de 2-2 meer in de lucht dan de 1-3. En de 2-2 viel uiteindelijk via Redouan Tahiri die uit een lastige hoek via de paal Dennis Kapteijns passeerde. Zo dreigde na een zorgeloze 1e helft, het toch onnodig te worden weggegeven, totdat een arendsoog van de scheidsrechter ervoor zorgde dat ZVS weer op voorsprong kwam. Uit een corner van Jim Mutsaars schoot Boyd van Dijk hard op de onderkant van de lat, maar een van de scheidsrechters zei; over de lijn, 2-3. Maar ook daarna had ZVS niet te klagen. Hamza El Mansouri schoot op de lat en even later scoorde hij uit een corner de 3-3, maar vanwege een overtreding werd die afgekeurd. Uiteindelijk wist ZVS te profiteren van het man-meer spel van Ede. Anderhalf minuut voor tijd wist Jim diep op eigen helft al vallend de bal richting het lege doel te sturen en langzaamaan werd de 2-4 genoteerd. Met nog 47 seconden te gaan deed ook doelman Dennis een duit in het zakje door vanuit een uittrap het lege doel te vinden; 2-5. Met nog 25 seconden te gaan toch nog 3-5, en nu was het wel raak voor El Mansouri. Daarna werden de laatste seconden uitgespeeld en had ZVS toch nog 3 punten overgehouden aan het duel, maar daar zag het in de 2e helft lang niet naar uit.

Volgende week speelt ZVS thuis tegen TZR Fermonia Boys.