ZVS/Bodemflex simpel voorbij LZV

ZVS won in Lichtenvoorde simpel met 0-4 van LZV/Kuypers. Daarmee won ZVS voor het eerst officieel buiten Brabant van een 1e elftal en hield het ook voor het eerst de ‘0’ op 1e divisie niveau.

“Dit moet te doen zijn” was de gedachte bij deze wedstrijd vooraf. LZV is nog puntloos en ZVS heeft al 3 punten. Toch willen we u nog even terugnemen naar 2 seizoenen terug, toen LZV zelfs -5 punten had en nog alles had verloren. Uitgerekend ZVS ging in Sporthal Hamalandhal met 4-0 onderuit. Het duel begon wel met 10 minuten vertraging, maar daarna bleek al snel duidelijk dat ZVS de betere ploeg was in de 1e helft. Al kreeg alleen Kenneth van de Wiel de grootste kans in het eerste kwartier. Zijn inzet eindigde via Sjoerd van Lokven en doelman Terence Doppen op de paal. In de 17e minuut lag het duel ruim 5 minuten stil. LZV speler Nordin Azogagh was, zonder dat iemand in de buurt was, door zijn knie gegaan. Toen er weer gespeeld werd, wist ZVS niet lang daarna dan eindelijk een opening te vinden in de LZV-defensie. Na een paar pogingen viel de bal voor de voeten van Matthijs Bezem, die de score opende: 0-1.

Ook voor de aftrap van de 2e helft een lang oponthoud. Het scorebord was uitgevallen, en dus de vraag, hoe nu verder? Na bijna een kwartier wachten kon er toch nog afgetrapt worden. Na 2 minuten spelen in de 2e helft verdubbelde Sjoerd de score. Na een goede bal van Matthijs stuitte hij eerst nog op Doppen, waarna hij in 2e instantie wel het net vond; 0-2. 2 minuten later leek Sjoerd met zijn 2e treffer al het duel te beslissen, want van LZV konden we weinig noteren. Toch eindigde een inzet van Xander Harmen Lubbers net voorbij de kruising na misschien wel de beste aanval van de thuisploeg.
Maar ZVS hoefde niet echt te overtuigen na rust om toch ruim weg te lopen van de thuisploeg. Boyd van Dijk zette na een half uur spelen, na een combinatie met Sjoerd, de stand zelfs op 0-4, en dan nog kreeg ZVS nog genoeg kansen op de 0-5. Het andere doel, de ‘0’ houden, kwam ook steeds dichterbij. Toch leek die doelstelling niet gehaald te kunnen worden, omdat LZV een 10 meter trap kreeg in de 37e minuut. Maar LZV aanvoerder Janik Wolters schoot zijn 10 meter zowat naar de maan. Nu is dat wel lastig in een sporthal, maar u snapt wel hoe ver hij van het doel was. Toch kreeg doelman Dennis Kapteijns nog een aantal pogingen om de oren, maar de ‘0’ werd vastgehouden. Pas om 22:26 uur klonk het laatste fluitsignaal, om maar aan te geven dat het duel vaak lang stil lag, omdat 20:30 uur de officiële aanvangstijd was voor 2x 20 minuten zuivere speeltijd.

Volgende week geen competitie maar een oefenwedstrijd voor ZVS.

Komende woensdag, 4 oktober, speelt het thuis tegen Kawin. De volgende competitiewedstrijd is op vrijdag 13 oktober, thuis tegen Heracles Almelo Futsal.