ZVS/Bodemflex wint in Hardenberg

Het oosten bevalt ZVS tot nu toe wel. Want ook de derde uitwedstrijd in dit district eindigde met een zege. Op bezoek bij HHC Hardenberg kende ZVS weinig problemen en won ‘slechts’ met 0-3.

Wie naar de stand kijkt, valt misschien een ding op. ZVS is de ploeg met de minst gepasseerde defensie! Na 4 duels nog maar 6 tegengoals. Er waren ooit andere tijden. En, er zijn nu zelfs de nodige supporters bij uitwedstrijden. Ruim 15 man waren aanwezig. En dat bij de verste uitwedstrijd in de clubhistorie. ZVS is een paar keer in België geweest, een keer naar FC Marlene, maar Hardenberg is toch echt 175 kilometer van Gestel vandaan.
Na de pastamaaltijd bij Toren 4 werd de reis naar Hardenberg ingezet. En ondanks een groot oponthoud onderweg, was ZVS toch op tijd aanwezig. HHC gaf in de 1e minuut al een signaal via Nikzahd Mahbobi die de paal raakte. Maar daarna nam ZVS het initiatief over en na 4 minuten nam het na een mooie aanval de leiding. Via Matthijs Bezem en Sky van Dongen kon Jim Mutsaars de 0-1 aantekenen. 3 minuten later verdubbelde Boyd van Dijk na een 1-2 met Sjoerd van Lokven de voorsprong. Yusuf Ogutcu zag zn inzet op de paal eindigen. Richting de rust kreeg ook HHC wat kansen, maar doelman Dennis Kapteijns redde op inzetten van Toon van Dam en Jeffry Plaggenmarsch.

Ook na rust was ZVS de betere, maar liet het na om snel 0-3 en misschien wel 0-4 te maken. In de 27e minuut kwam de 0-3 alsnog. Boyd zette door, bediende Sky, die doelman Stan van de Velde door de benen passeerde en zn eerste officiële treffer voor ZVS noteerde. Dennis wilde maar wat graag zn reeks van “de nul” doorzetten en moest opnieuw een aantal keren reddend optreden om de eretreffer van HHC te voorkomen.
Maar het was toch vooral ZVS dat het liet liggen verder weg te lopen, want als ZVS 7 of 8 doelpunten had gemaakt deze avond, was dat zeker niet geflatteerd geweest. Hoewel de thuisploeg in de laatste 2 1/2 minuut met de man meer gingen spelen, leverde ook dat geen grote kans op, waardoor ZVS toch vrij simpel met 0-3 won en daarmee (voor de derde keer op rij) opnieuw de ‘0’ hield.

Aanstaande woensdag komt ZVS alweer in actie. Thuis tegen FC Coronaas.