ZVS/Bodemflex laat punten liggen tegen Coronaas

Waar ZVS in uitwedstrijden nog 100% scoort, is het in thuiswedstrijden nog zonder zege. Dat dat tegen het op papier sterker geachte Fermonia Boys en Heracles Almelo gebeurde was niet zo erg, maar deze keer, hoewel beide ploegen kwalitatief niet echt voor elkaar onderdeden, liet ZVS 2 punten liggen. Het werd tegen FC Coronaas 1-1.

5 dagen na de mooie zege in Hardenberg mocht ZVS opnieuw aantreden. Nu in eigen huis tegen FC Coronaas, het voormalige Lake Valley, waar ZVS in het verleden al vaak tegen speelde. De 1e helft ging gelijk op, met ook een paar goede kansen aan beide kanten. Het leek 0-0 te worden met de rust, maar in de 18e minuut wist Jordy Wismans attent te reageren in de rebound, nadat doelman Dennis Kapteijns op een inzet redde. Zo incasseert ZVS na precies 154 minuten weer een tegentreffer. Toch moet ZVS op dit moment met 7 tegendoelpunten alleen FC Eindhoven als minst gepasseerde defensie voor zich dulden in het Landelijke zaalvoetbal.

Na rust was ZVS de betere ploeg en via Jim Mutsaars werd voor het eerst het doel geraakt. Hij schoot op de kruising. Ondanks dat ZVS voldoende kansen kreeg, was het vaak een Venray’s voet of doelman Sam Stiphout die in de weg lag. Na een half uur spelen was het dan wel raak. Martin de Laat schoot een vrije trap door de muur in de korte hoek. Opluchting alom binnen heel ZVS, maar ook bij Martin, want voor de clubtopscorer aller tijden is dit pas zn eerste treffer dit seizoen. Het was ook daarna ZVS wat aanviel en Coronaas dat in de tegenstoot af en toe ook gevaarlijk werd. Toch was namens ZVS alleen Daan van Dinten nog het dichtstbij. Hij schoot een voorzet van Martin tegen de paal. Zo liet ZVS met name na rust de kansen, en dus ook 2 punten, liggen.

Op vrijdag 10 november komt ZVS pas weer in actie. In Panningen wacht dan ZVV Beringe.