ZVS/Bodemflex zet goede reeks voort tegen Botafogo

Na 4 uitzeges heeft ZVS dan ook eindelijk ook in eigen huis gewonnen. Botafogo werd met 4-1 verslagen. Een uitslag die wel paste bij dit duel. Botafogo had misschien meer de bal, ZVS de kansen en doelpunten.
De enige Brabantse derby in de Eerste Divisie C deze avond. ZVS - Botafogo. De Eindhovenaren brachten deze avond een oude bekende mee in de persoon van Mo Gigold. Tussen 2016 en 2018 speelde hij 38 wedstrijden voor ZVS waarin hij goed was voor 37 doelpunten.

Afgelopen woensdag speelde de tweede elftallen al tegen elkaar en toen won Botafogo met 3-2. Bij de eerste teams was ZVS de ploeg die via Martin de Laat de eerste grote kans kreeg. Hij schoot vol op de kruising. Na 11 minuten kwam ZVS op de terechte 1-0 voorsprong. Sjoerd van Lokven zette Jim Mutsaars vrij voor doelman Erdy Constancia en rondde keurig af. 2 minuten later verdubbelde ZVS de voorsprong via Martin die na goed doorzetten van Matthijs Bezem simpel intikte; 2-0. Yusuf raakte uit een hoekschop ook nog de paal.

Botafogo had dan wel meer de bal, een echt grote kans kreeg het niet, mede ook door goed en fel verdedigen van Gestelse kant. Pas tegen de rust redde Dennis Kapteijns op de vrije trap van Gigold, die zijn rebound daarna via het hoofd van Matthijs van de lijn gehaald zag worden.

Ook in de tweede helft bijna hetzelfde beeld. Botafogo de bal, ZVS dat fel verdedigde en de kansen kreeg. Het duurde wel tot de 28e minuut voor de 3-0 erin lag. Op aangeven van Sky van Dongen kon Sjoerd van dichtbij inglijden; 3-0. De eerste thuiszege dit seizoen kon dus zo goed als genoteerd worden, want het zag er niet naar uit dat Botafogo het ZVS nog lastig ging maken.

Toch wist het via de man-meersituatie na 38 minuten via Reda El Bekkali de 3-1 te scoren, maar nog in dezelfde minuut schoot Boyd van Dijk op aangeven Sjoerd alle Eindhovense hoop op nog een resultaat aan flarden; 4-1. Het was daarmee ook de gelegenheid om Axel van Litsenburg (17) zn officiële debuut te geven. In oefenduels deed hij al een aantal keer mee, maar officieel nog niet. Amper binnen de lijnen kreeg Axel na een combinatie met Sky al meteen de kans op 5-1, maar ook hij trof de paal op zn weg. Een goed gevuld Theereheide zal ongetwijfeld een goed spelend ZVS hebben gezien dat ook een terechte 4-1 zege noteerde.

Volgende week is ZVS vrij. Op vrijdag 1 december een uitwedstrijd. Hoewel het daarin dus nog 100% is, is het nu wel een van de, met alle respect, andere categorie. Uit naar nummer 2 SC Olympic, dat juist in thuisduels nog 100% is. Wie zal deze reeks zien eindigen?