ZVS/Bodemflex wint ook op bezoek bij ZVV Beringe

ZVS speelde dan misschien niet helemaal de Pann(ing)en van het dak, maar boekte in de Limburgse plaats wederom een uitzege. Hoewel de 2-3 eindstand nipt lijkt, had ZVS meer uit het duel moeten halen, en Kwam op de meeste momenten ook goed weg.

Het gaat tot nu toe zeldzaam goed met ZVS in uitduels. Logisch dus ook dat voor deze uitwedstrijd bij ZVV Beringe de reis met een goed gevoel werd afgelegd. ZVS was ook de ploeg in de 1e helft met de meeste kansen, met een schuiver van Martin de Laat op de paal als grootste kans. Ook doelman Dennis Kapteijns was met een aantal reddingen belangrijk. Toch was het Beringe dat, op dat moment, tegen de verhouding in op 1-0 kwam na 14 minuten toen Jordi Kirkels een hoekschop bij de 2e paal kon binnen glijden. In de 16e minuut volgde tot 2x toe het antwoord van ZVS. Eerst zette Yusuf Ogutcu Sjoerd van Lokven vrij voor doelman Jeremy Caessens en tekende voor de 1-1 en een halve minuut later hield Sky van Dongen een bal nog net binnen, de voorzet werd nog weggewerkt, waarna Boyd van Dijk de afvallende bal ineens met succes nam: 1-2.

Na rust eigenlijk een beetje het zelfde beeld. ZVS dat misschien de meeste en beste kansen kreeg, maar Beringe was aan de bal vaak wel iets beter, althans, combineerend wist men elkaar beter te vinden. Dat leidde ook na 28 minuten tot de 2-2 toen Ayoub Amhaouch met een steekbal vrij voor Dennis werd gezet. Precies halverwege de 2e helft nam ZVS weer de leiding. Caessens kon de vrije trap van Martin niet voldoende wegwerken en Matthijs Bezem kopte de rebound binnen: 2-3. ZVS liet het daarna na om het duel te beslissen, want mogelijkheden waren daar genoeg voor, o.a. Sjoerd gleed een hoekschop tegen de paal. Het gevaar van de 3-3 hing ook vaak in de lucht, maar Dennis was opnieuw een grote sta-in-de-weg in het doel deze avond. Met nog 18 seconden te gaan kon Yusuf dan eindelijk zn eerste officiële treffer voor ZVS maken, want het was een open doel. Maar de gene die toch eigenlijk wel een doelpunt verdiend op basis van zn goede spel de laatste weken, schoot over. Geen beslissing en de laatste aanval afwachten van Beringe, ZVS scoorde vorig seizoen immers ook de gelijkmaker in de slotseconden in deze zaal. Die overleefde ZVS, waardoor het opnieuw 3 belangrijke punten pakte en de eerste officiële zege op Limburgse bodem noteerde. Een zege die bestempeld kon worden als; verdiend gewonnen, vergeten uit te lopen en ook goed weggekomen.

ZVS is door de zege gestegen naar de 3e plaats, en is nu eigenlijk een beetje “best of the rest” want het verschil met Fermonia Boys en SC Olympic is nog best wel een aardig stukje. Volgende week een subtopper voor ZVS. In eigen huis komt nummer 5 Botafogo (die voor dit duel nog 3e stond) op bezoek. Gaat het ZVS dan nu ook een keer lukken om in eigen huis een wedstrijd te winnen? Na afloop is er ook nog de loting voor de 6e editie van de Meierijcup. Genoeg reden dus om vrijdag een bezoek te brengen aan Sporthal Theereheide.