ZVS/Bodemflex met mooi gevoel winterstop in na fraaie zege op Excelsior’31

In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft ZVS nog een knappe 4-7 zege behaald in Rijssen tegen Excelsior’31. Na een wat wisselvallige 1e helft, speelde het een prima 2e en maakte in de slotfase pas het verschil.

De laatste wedstrijd van 2023 bracht ZVS dus naar Rijssen. ZVS kreeg vlak voor vertrek wel te maken met last-minute afmeldingen van Dennis Kapteijns en Sky van Dongen, waardoor Joris Schellekens weer onder de lat verscheen. Ondanks een goed begin van ZVS, was het Excelsior’31 dat de score opende. Rik Voorman verraste met een knappe inzet uit een lastige hoek. Het antwoord kwam via Matthijs Bezem die een afvallende bal op de paal schoot.

Na 7 minuten was de 1-1 alsnog op het bord gezet. Op aangeven van Sjoerd van Lokven scoorde Yusuf Ogutcu. Maar de thuisploeg toonde zich effectief in de beginfase. Een minuut later rondde Nick Averesch een combinatie af: 2-1. Na een kwartier spelen floot een van de scheidsrechters tot verbazing van iedereen in de zaal. Yusuf zou geduwd hebben, maar niemand van de thuisploeg protesteerde voor die duw. De vrije schop werd snel genomen en Wouter Averesch zette de 3-1 op het bord. ZVS kende een mindere fase en had zelfs op 4-1 achter kunnen komen, maar Cor Pongers schoot de 10 meter bal naast.

Na rust kwam ZVS sterk uit de kleedkamer. Toch duurde het tot de 28e minuut voordat de 3-2 viel. Uit een hoekschop schoot Matthijs uit de 2e lijn binnen. De 3-2 amper genoteerd of de 4-2 lag er al in. Voorman verlengde een hoekschop listig. ZVS ging met nog 10 minuten te spelen met de man meer spelen en met dat risico ontsnapte het aan de 5-2 en misschien wel de beslissing.

Rik Harbers raakte van afstand de paal. Een minuut later een vrije trap voor ZVS die Martin de Laat binnenschoot: 4-3. Na 35 minuten kreeg ook ZVS zn 10 meter trap, maar doelman Tim Paalman tikte de inzet van Martin naast. Een minuut later viel de 4-4 alsnog. Yusuf verraste Paalman met een listige beweging: 4-4. En weer een minuut later mocht Martin opnieuw aanleggen voor de 10 meter trap en nu scoorde hij wel: 4-5. De rollen waren ineens omgedraaid en nu ging de thuisploeg met de man meer spelen. Joris ving een inzet, gooide naar Sjoerd die half vallend met een omhaal de bal knap in het doel wist te krijgen: 4-6.

ZVS hield het de resterende minuten vol en kwam zelfs via Boyd van Dijk nog op 4-7 die van ver in een leeg doel de eindstand vastlegde. Op basis van 2e helft een verdiende zege voor ZVS.

Met een fraaie 4e plaats gaat ZVS de winterstop in. Op woensdag 17 januari 2024 speelt ZVS de volgende competitiewedstrijd. Thuis tegen Morado CF.