ZVS/Bodemflex wint ook in Den Haag en zet volgende stap in nacompetitie

Hoewel het duel het einde officieel niet haalde, won ZVS op bezoek bij FC Westland met 2-4 en is daardoor een ronde verder richting de Eredivisie.

Toch mocht ZVS bij rust nog blij zijn dat het slechts met 2-0 achterstond. Maar nadat het na rust zelf de aansluitingstreffer maakte, keerde het duel langzaam in Gestels voordeel, liep effectief uit naar 2-4 en had bovendien een uitblinkende doelman in de gelederen. Op het eind kon de thuisploeg de frustraties niet de baas zijn en liep het nog uit de hand. Toch kon ZVS zonder kleerscheuren Den Haag verlaten.

ZVS nam de 6-2 zege van vorige week mee naar Den Haag, maar duidelijk was wel dat ZVS nog niet afgerekend had met Westland. Wie mag gaan spelen tegen BE’79 in de kwartfinale? Voor ZVS zou dat zomaar een bijzondere confrontatie zijn, omdat een aantal spelers een verleden hebben bij deze club. Westland moest dus al meteen komen, en al snel werd ook duidelijk dat er een totaal ander Westland op het veld stond dan vorige week en ZVS het meteen moeilijk had met de snelle en technisch vaardige Hagenezen. Doelman Dennis Kapteijns moest na 3 minuten al meteen redden op een kopbal van Anouar Attal Haoui, en dat zou niet z’n eerste redding van deze avond zijn. In de 4e minuut viel dan toch het vroege doelpunt. Mounir Madroni schoot via de paal de 1-0 binnen, en zo had de thuisploeg wat het wilde. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van ZVS af. Sinan Keskin kreeg ook 2 goede kansen op 2-0. Eerst schoot hij op de paal en vond even later Dennis op z’n weg. Na 9 minuten kreeg Yusuf Ogutcu de eerste grote kans voor ZVS. Na een actie zag hij doelman Barry Botman uiteindelijk redden. Na 11 minuten werd het 2-0 voor Westland. Haoui werd met een steekbal vrij voor Dennis gezet. Gaat ZVS het dan toch nog spannend maken? De kansen bleven vooral voor Westland. Want ook al schoot Yusuf na een goede bal van Mohamed Marouane tegen de paal, Melvin Vissers schoot op de kruising en Madroni schoot na een actie op de buitenkant van de paal. ZVS mocht dus blij zijn dat het maar 2-0 stond bij rust, want de virtuele ‘fatale’ stand had ook zomaar op de borden kunnen staan.

De 2e helft begon weer met een goede kans voor Madroni die z’n inzet via Haoui net naast zag gaan. In de 23e minuut legde een van de scheidsrechters het duel stil, omdat er vanuit het publiek wat geroepen zou zijn. Na oponthoud van 2 minuten werd er weer gespeeld en ZVS profiteerde van de situatie. Boyd van Dijk legde een lange bal van Dennis met het hoofd klaar voor Abderrahim Marouane die met een harde knal Botman kansloos liet en ZVS weer terug in de wedstrijd bracht; 2-1. 3 minuten later leek ZVS de tweestrijd al te beslissen. Na goed doorgaan van Sjoerd van Lokven kon Mohamed Ramon Dekkers vrij voor Botman zetten en ook hij knalde vol overtuiging raak; 2-2. Dennis liet intussen weer zien dat hij koste wat kost volgende week tegen z’n oude club wil spelen en z’n beste wedstrijd voor ZVS dit seizoen keepte, want wat Westland ook probeerde. ‘Kappie’ lag steeds in de weg, of met uitkomen of met een goede redding. In de 32e minuut nam ZVS de leiding in dit duel. Yusuf kon na goed doorzetten Ramon vrijzetten voor Botman en met een listige beweging de 2-3 aantekenen. Het duel was definitief klaar. Maar Westland had toch wel opnieuw pech. Nu was een inzet van Madroni Dennis te machtig, maar stond nu de paal, ook niet voor het eerst deze avond, vol in de weg. Geen 3-3, maar 2-4. Want in de 36e minuut wist Abderrahim Jim Mutsaars vrij te zetten voor de Haagse doelman en scoorde de 2-4. Niet alle kansen na rust werden door ZVS benut. Teun Kuijpers zag Botman redden op z’n inzet en Mohamed schoot ook nog op de paal. Ook werd de 31-jarige Ibo Erol nog z’n officiële debuut gegund in ZVS 1, maar het werd maar een kort debuut. Met nog 58 seconden te gaan werd er een overtreding op Abderrahim gemaakt, waarna een aantal spelers van Westland even verhaal kwamen halen, waarna er een opstootje ontstond. Nadat dat opgelost was, maar er vanaf de tribune ook nog het nodige op het veld gegooid werd, besloot de scheidsrechter het duel tijdelijk stil te leggen, maar toen begon het. Spelers van ZVS werden op weg naar de kleedkamer opnieuw belaagd door een aantal Westland spelers en waren de poppen helemaal aan het dansen. De scheidsrechter kon toen ook niet anders dan het duel definitief staken, zo staat het ook op het wedstrijdformulier, maar de tussenstand van 2-4 zal zo goed als de eindstand worden, waarmee ZVS, met een totaalscore van 10-4, de volgende ronde van de nacompetitie bereikte.

In die volgende ronde wacht dus nu de confrontatie met BE’79, dat strijd om in de Eredivisie te blijven. Een schitterend affiche natuurlijk. Komende vrijdag zal het duel in Berkel-Enschot plaats gaan vinden. Vanaf nu geen 2 duels meer, het is vanaf nu, winnen is door, verliezen is klaar. Gaat het sprookje van ZVS door?

Bron: Weekblad De Brug