Boyd van Dijk: kiezen tussen veld of zaal?

SINT MICHIELSGESTEL – Normaliter maakt hij vooral furore in zaal, waar hij als aanvoerder van ZVS/Bodemflex in de landelijke eerste divisie actief is.

Afgelopen zondag was Boyd van Dijk echter ook op het veld een van de uitblinkers. Hij luisterde, als speler van SCG’18, zijn invalbeurt tegen DSC op met twee goals. Zo’n twintig minuten voor tijd kwam hij op het natgeregende Kerkdrielse (kunstgras)hoofdveld binnen de lijnen. Blonde haren, zwarte schoenen. Met rugnummer 8 ging Van Dijk ‘op 10’ spelen in de formatie van SCG. Die was door doelpunten van Arthur Bot en Rody van Gaal al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong gekomen.

Binnen twee minuten verdubbelde de invaller, even voor het eindsignaal, die score. “Dat ging inderdaad lekker”, lacht hij een paar dagen later met gepaste trots. “Nee, meestal ben ik geen basisspeler bij het eerste. Wel in de zaal, maar op het veld speel ik meestal met SCG 2.”

Van Dijk traint alleen op dinsdagavond. “Op donderdag volg ik nu al voor het vierde jaar een opleiding”, zo maakt hij duidelijk. Iemand die maar één keer traint, moet echt duidelijk beter zijn dan iemand die twee avonden per week aanwezig is, zo is de regel bij SCG. Op dat niveau zit Van Dijk nog niet, zo blijkt hoofdtrainer Koen Wissing te vinden. Maar wie weet komt er nog wel een omslag voor de energieke middenvelder. “Dat zou mooi zijn. Als ik elke invalbeurt twee keer scoor, dan denk ik dat het binnenkort wel verandert.”

Mee moeten makenZo goed als SCG 1 – met 6 punten uit de eerste 2 competitiewedstrijden – is gestart, zo’n moeizaam begin kende ZVS. Beide duels werden verloren. “Zolang we compleet zijn, gaat het meestal prima”, aldus Van Dijk over het Gestelse zaalvoetbalteam. “Maar dat is helaas niet altijd het geval. Waar mijn prioriteit ligt? Als ik in het tweede sta, bij de zaal”, zegt hij met wederom een glimlach. “Mocht ik een basisplaats in het eerste weten te veroveren? Dan weet ik het nog niet. Lastig om te zeggen. Dat zou ik mee moeten maken.”

6-10-2021