ZVS/Bodemflex - ZVG/Cagemax

Effectief ZVS/Bodemflex stunt bijna tegen ZVG/Cagemax.

De wedstrijd van ZVS tegen ZVG duurde 8 minuten te lang. Mede dankzij een uitblinkende doelman Santosh Mohanlal hield ZVS ook lang de 0. Zeldzaam lang de 0. Het stond zelfs 2-0 voor. Maar toen brak de slotfase en de doeltreffende periode van ZVG aan en werd het uiteindelijk 2-4.

Je kon merken dat het zaalvoetbal ook weer begonnen was. Was het omdat er eindelijk weer in de zaal gevoetbald werd? heeft het recente EK Futsal nu meer toeschouwers naar het zaalvoetbal gebracht? Of omdat er weer publiek aanwezig mocht zijn? Het was in ieder geval goed vol op de tribunes van Theereheide. Maar het kan misschien nog een reden hebben gehad. ZVG werd vooraf aan het seizoen al genoemd als een titelkandidaat en hebben die ambities kracht bijgezet met het aantrekken van de Belgische zaalvoetbalvedette Karim Bali. De bijna 36-jarige oud speler van FC Eindhoven en FCK/De Hommel is nu in Gorinchem neergestreken. Bij ZVS ook weer de rentree van Koen Hoek. Hij was voor de 2e keer gestopt, maar is opnieuw weer terug in de ZVS gelederen.

De 1e helft kenmerkte zich vooral in een ZVG dat aanviel en ZVS dat moest tegenhouden. Het mocht eigenlijk een wonder heten dat het bij rust gewoon 0-0 was. Santosh was met een aantal reddingen van grote waarde voor ZVS en anders stond een speler van ZVS klaar om een kans onschadelijk te maken. Toch had de Gorkumse ploeg wel 2x de paal geraakt.

Na rust wist ZVS uit vrijwel z'n eerste echte grote kans meteen te scoren. Nadat ZVG opnieuw de paal raakte, was het aan de andere kant Martin de Laat die op aangeven van Daan van Uden beheerst achter doelman Koen van der Leeden de lange hoek vond; 1-0. Mede ook door dit doelpunt is Martin met 62 doelpunten in totaal ook Rico de Laat, die op 61 staat, nu voorbij als het gaat om de clubtopscorer aller tijden van ZVS. Daarna had Martin ook z'n 2e kunnen maken na een prima bal van Sjoerd van Lokven. De paal stond echter ook een treffer van ZVS in de weg. Maar het was toch met name ZVG dat ook na rust kans op kans kreeg, maar Santosh wilde ook nu van geen wijken weten. Sterker nog, ZVS liet wel zien hoe je een kans afmaakt. Tegen het half uur ging Nadir Bezbiz een één-twee aan met Collin van den Bergh om vervolgens alleen voor doelman Van der Leeden koeltjes de 2-0 te maken. Voor de 16-jarige Nadir z'n 1e officiële doelpunt voor ZVS. Inmiddels zijn we 32 minuten ver als Santosh zich dan toch gewonnen moest geven op een inzet van Jaouad El Yaacoubi, al scheelde het niet veel of hij had deze bal ook uit het doel gehouden: 2-1. Een minuut later was hij voor het eerst deze avond echt kansloos. Opnieuw El Yaacoubi, maar nu met een strak schot in de lange hoek: 2-2. Een gelijkspel leek dan het hoogst haalbare voor ZVS, maar op een avond waarin vooral veel mee leek te zitten, zat het in dat opzicht niet mee. Nadat de bezoekers nog uit een vrije trap op de lat schoot, was het een intikker van dichtbij van Naser El Mousati die anderhalf minuut voor tijd de stand op 2-3 bracht. Toen ZVS met de man meer op jacht ging naar de 3-3 kreeg het in de zoemer ook nog de 2-4, van opnieuw El Yaacoubi, om de oren. ZVG wel de terechte winnaar gezien het wedstrijdbeeld, maar ZVS kan toch met een goed gevoel terugkijken op een prima partij.

Volgende week wacht voor ZVS de verste uitwedstrijd van het seizoen. Het wordt dan reizen naar Rijssen (onder de rook van Almelo), naar Excelsior'31. Aanvang: 21:00 uur.

11-2-2022