18-11-2022 ZVS/Bodemflex doet op sponsoravond aan klantenbinding: 7-3

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft ZVS zichzelf beloond met 3 punten. Door de 7-3 zege op CFM/Transito verdubbeld men het puntentotaal.

Een goedgevulde tribune in Theereheide deze avond. Mede ook door de sponsoravond die deze avond werd georganiseerd, juist door een aantal sponsoren. Coach Johan den Otter benadrukte dat nog maar eens door te zeggen dat je nu kunt laten zien wat je waard bent voor hun. De woorden van den Otter werden door ZVS al snel goed opgepikt. Het was de betere ploeg en nam via Boyd van Dijk ook al snel een 1-0 voorsprong nadat hij attent reageerde in de rebound toen Martin de Laat tegen de paal schoot. Na 9 minuten scoorde Martin de 2-0 na een corner van Daan van Uden en 2 minuten later rondde hij z’n eigen actie zelf doeltreffend af; 3-0. Daarna was er de fase waarin CFM de betere was en de nodige kansen kreeg. Santosh Mohanlal stond ook nu een aantal keren hinderlijk in de weg, maar zag er wat ongelukkig uit toen hij een lage voorzet niet goed kon verwerken en Gerhard Schalk met een stift de 3-1 op he bord zette. Santosh herstelde zich daarna wel met opnieuw enkele prima reddingen. Het was wachten op de 3-2, maar het werd 4-1. Na een uitgooi van Santosh wist Daan van Dinten met een lob doelman Leon Hovestadt te verschalken. Tegen de rust deed Ray Versluis namens de bezoekers toch nog wat terug: 4-2. Getuige de kansen een terechte ruststand. Ook had bij ZVS Matthijs Bezem z’n debuut gemaakt. Hij speelde al eens mee vriendschappelijk tegen Totelos en nu staat z’n naam ook officieel in de ZVS boeken.

Het was na rust een wonder dat het maar 4-2 stond. Beide ploegen kregen veel dotten van kansen op een treffer. Het was dan ook aan beide keepers te danken dat deze stand lang op het bord stond. 5 minuten voor tijd viel dan toch eindelijk nog een doelpunt. Op aangeven van Winston Thiel schoot Daan D z’n 2e treffer van dichtbij binnen; 5-2. In de zelfde minuut bracht Versluis de marge toch weer op 2; 5-3. Zou het dan toch weer misgaan in eigen huis tegen CFM zoals dat vorig jaar ook het geval was? Nee, want de 37e minuut bracht de beslissing. Na een 1-2 met Sjoerd van Lokven schoot Martin de 6-3 binnen. Z’n 3e in deze wedstrijd én z’n 75e officiële treffer in totaal voor ZVS 1. Maar vanaf de aftrap prikte Martin er nog een in, nu op aangeven van Boyd en legde de eindstand vast; 7-3.

Zo is na 3 gelijkenspelen op rij de eerste zege in de competitie een feit! Wat dat betreft zijn alle sponsoren zeker niet teleurgesteld geweest deze avond. Volgende week gaat ZVS op bezoek bij Bristol Team, waar het bij winst zowaar het linker rijtje in kan gaan.