10-10-2022 ZVS/Bodemflex net op tijd naast de Tigers

Eindelijk weer eens een resultaat voor ZVS 1 in de Eerste Divisie (in een uitwedstrijd), al scheelde het niet veel. Tegen het nog eveneens puntloze Tigers Roermond 2 werd nog maar net een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Na een mooi voetbalgevecht is het eerste puntje binnen.

Het was de eerste competitiewedstrijd ooit op Limburgse bodem voor ZVS deze maandagavond. In Roermond tegen het 2e team van Tigers Roermond. In de 1e helft kreeg het publiek een mooi gelijk opgaande wedstrijd te zien, waarin Tigers misschien wel de meeste kansen kreeg, maar ZVS was het dichtstbij. Daan van Dinten schoot op de buitenkant van de paal. Niet veel later was die andere Daan, van Uden, die wel wist te scoren. Op aangeven van Martin de Laat tikte hij van dichtbij de 0-1 binnen. ZVS leek ook met de voorsprong de rust in te gaan, maar daar dacht Ayyoub Moulay Rachid anders over. Met nog 57 seconden te gaan klopte hij Santosh Mohanlal van dichtbij. Of er ook daadwerkelijk nog 57 seconden te spelen was, weten we niet precies, want de secretaris van dienst vergat nogal vaak de tijd stil/aan te zetten. Enfin, 1-1 was het bij rust.

Ook na rust eigenlijk het zelfde beeld. Gelijk opgaande strijd en de meeste kansen toch wel voor de thuisploeg. Op een gegeven moment dacht Tigers doelman Youssef Ben Sellam; ik wil ook wel even meedoen. Na een actie vanaf eigen helft belandde de bal via een tussenstation voor de voeten van Teun Thiessen die van dichtbij kon inglijden; 2-1. Ben Sallam werd niet lang daarna bijna verrast door de vrije trap van Daan D die bijna op de eigen achterlijn z’n trap op de lat zag eindigen. Richting het einde van een meeslepend gevecht ging ook het publiek er zich meer en meer mee bemoeien, in de hoop ZVS een beetje uit z’n spel te halen en met de 2-2 die in de lucht hing, met nog een minuut te gaan, werd een time-out aangevraagd om de boel nog even op een rij te zetten, hoe de laatste minuut aan te pakken. En, dat loonde. Met nog 27 seconden te gaan wist Sjoerd van Lokven een hoge bal ineens met z’n linker in de lange hoek te plaatsen, waarmee ZVS toch nog het laatste lachte richting het thuispubliek. Of het ook nu nog precies 27 seconden was dat er nog te spelen was, we weten het niet, want wat in de 1e helft gebeurde met de tijd, was ook vaak in de 2e helft het geval. Hoe dan ook, met 2-2 kreeg het duel een uitslag die het ook verdiende. Voor het eerst in 11 uitduels ook weer eens een resultaat voor ZVS. Op 2 oktober 2020 werd het toen 3-3 bij Jck-Aiso Utrecht.

Over JCK gesproken. Volgend duel is volgende week woensdag 19 oktober, in eigen huis tégen JCK/AISO.