02-12-2022 ZVS/Bodemflex speelt bijna weer gelijk, maar net niet.

Bijna had ZVS er opnieuw een gelijkspel van gemaakt, en dat had er best in kunnen zitten tegen mede middenmoter ZVC Veenendaal. Uiteindelijk bleek de start van de 2e helft de beslissing te brengen. Daarmee is ZVS z’n reeks van ongeslagen duels kwijt.

Zet ZVS z’n prima reeks voort tegen ZVC Veenendaal? Qua ranglijst zou het best bij elkaar kunnen zitten. Uw verslaggever sprak zelfs over misschien wel opnieuw een gelijkspel, omdat ZVC ook al 3x gelijkspeelde. Toch was de 1e helft vooral voor de bezoekers en drukte dat na 6 minuten, doelpunt Mohamed Hazzat, dan ook uit; 0-1. ZVS kwam via Martin de Laat na 11 minuten weer op gelijke hoogte toen hij het schot van Sjoerd van Lokven nog kon verlengen. Sjoerd zelf zag nog een poging eindigen op beide palen. ZVC bleef wel de ploeg dat met name de kansen kreeg en Santosh Mohanlal moest zelfs enkele harde schoten van afstand met de nodige moeite verwerken. Mohamed Bendadi zette ZVC, na toch een mooie aanval, weer op voorsprong, waarna ZVS met nog precies 1 seconden op de klok nog een intrap kreeg. ‘’meteen schieten’’ luid dan het devies, en zodoende tikte de ene Daan (van Uden), de bal naar de andere Daan (van Dinten) en z’n uithaal vond precies de bovenhoek; 2-2 bij rust.

ZVC kwam sterk uit de kleedkamer en nam via opnieuw Bendadi, na 15 seconden spelen, een voorsprong; 2-3. Toch waren echte hoogtepunten na rust schaars. Pas richting de slotfase gebeurde er een hoop. Zo schoot ZVC 2x op de lat, raakte Sjoerd ook de lat en was ZVC doelman Mustapha Kaya een sta in de weg op inzetten van Daan D, Matthijs Bezem en Winston Thiel. Hij werd al helemaal de held van ZVC toen hij met een katachtige redding Daan van z’n 2e treffer hield met nog 4 seconden te gaan. De hoekschop die volgde leverde niets meer op waarmee ZVS z’n ongeslagen status na 5 duels moet inleveren. Maar een gelijkspel zou, zeker op basis van de 2e helft, wel terecht zijn geweest.

Volgende week is ZVS vrij. Op vrijdag 16 december is in Vianen tegen Kawin de laatste wedstrijd van de winterstop.